Atelierul de Arte Textile vizeaza gandirea compozitiei decorative. Trecand prin studii ale stilurilor artistice, ale diverselor zone etnografice si geografice, elevii isi alcatuiesc un bagaj de informatii ce le poate servi la realizarea unor compozitii finale cu mari calitati estetice. Studiile structurilor naturale duc la forme de sinteza si stilizare specific acestui tip de expresie artistic.
Elevii aplica in diverse exercitii tehnici de imprimare de la cele traditionale, la cele moderne; tipuri de repetitii in compozitiile imprimeurilor, atat pentru cele industriale cat si cele de serie scurta. Aceste imprimeuri pot fi organizate pe motiv unic, panou decorativ, motiv repetat sau alte tipuri de organizare compozitionala.
Orele de prelucrare a imaginii cu ajutorul programelor specifice calculatorului, vin in ajutorul elevilor si a motivarii lor in aplicarea temelor propuse de profesorul de atelier. Ca si la celelalte ateliere in ultimul an de liceu elevii se concentreaza pe o lucrare finala (tip panou decorativ, imprimeuri, tapiserie) pe care urmeaza sa o sustina in cadrul examenului de atestare profesionala.
Materii ce se studiaza in cadrul sectiei de arte plastice
Materiile studiate în cadrul secției de arte plastice pe parcursul celor 4 ani de studiu sunt :
- Studiul formelor prin desen
- Studiul formelor prin culoare
- Studiul formelor prin volum
- Crochiuri
- Compoziție
- Perspectivă
- Desen proiectiv
- Atelierul de specialitate (clasele a XI-a si a XII-a)
- Procesare Computerizată
- Istoria Artelor