GLOCAL Erasmus+ parteneriat strategic

GLOCAL – think global, act local

În perioada 4-6 octombrie, Colegiul de Artă ,,Carmen Sylva” din Ploiești a fost gazda întâlnirii transnaționale din cadrul proiectului ,,GLOCAL – Think Global, Act Local”.Echipe mixte (profesori-elevi/studenți), reprezentând țările partenere: UK, Turcia, Spania, Elveția, Franța și România, s-au reunit pentru a participa la o altă etapă a proiectului.

Prima activitate transnațională cu tema ”Have a voice,Take action!”, s-a derulat  în Franța, la Narbonne. Cea de a doua întâlnire de lucru în echipe ,  găzduită de Colegiul ,,Carmen Sylva”, a avut ca obiective majore prezentarea unor module educaționale realizate de echipele țărilor implicate: Overpopulation, Polution, Recycling, Environmental Disasters,  Calling for Action. De asemenea, s-au organizat workshopuri inspirate de tematica proiectului: Gândește global, acționează local.  Elevii participanți au avut ocazia să interacționeze și să își comunice viziunile în activități precum: Reciclează o poveste, Sculptură în cărți, Colaj intercultural, Eco can, Eco notes, ……..

Activitatea derulată pe toată durata proiectului se va concretiza prin  crearea unei platforme educaționale  digitale. În acest mod, se intenționează să se atragă atenția asupra importantelor probleme de mediu existente atât  în plan local, cât și la nivel  internațional. Ulterior, participanții antrenați în activitățile proiectului vor propune soluții pentru aspectele semnalate și le vor implementa  la nivel local, urmând ca reprezentanții țărilor partenere   să   acționeze în comunitățile din care fac parte.

Profesorii implicate în lecții și prezentări :

Brăileanu Adriana

Gheorghe Tănase Mădălina

Ignat Iulia

Liliana Marin

Leu Alexandru

Ștefan Ramona

Scroll to top