Sculptura

Modelajul, sculptura si studiul corpului si figurii umane in volum sunt discipline de baza prin care se urmareste dezvoltarea insusirilor native ale elevilor, largirea orizontului cultural si in final dezvoltarea inteligentei profesionale proprie artistului plastic.

Prin studiul aprofundat al tehnicilor modelajului, cioplitului in lemn sau piatra, al tehnicilor turnarii si finisarii, elevul realizeaza cum materialul poate fi "materializat" prin metode si mijloace plastice. Se porneste de la premisa ca ideile se pot vizualiza, transpune si materializa in spatiul realului de catre toti cei ce poseda limbajul adecvat ca instrument de reprezentare pe de o parte si detin cunostintele de tehnica si practica corespunzatoare, pe de alta parte. Sculptura ca atelier preia notiunile de baza predate la modelaj si dezvolta la elev conceptul conceptul volumetriei.

In societatea contemporana a absolventului Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" ii este ceruta dezvoltarea si reprezentareaunei sculpturi cu valente compozitionale independente de arhitectura precum si cu profunde implicatii umane.

Scroll to top