Elevi ai Colegiului de Artă “Carmen Sylva” prezenți la ceremonia militară de acordare a drapelului de luptă

Sâmbătă, 17 septembrie 2016, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, elevii claselor a X-a și a XII-a, au participat alături de doamna profesoară Gina Popescu la festivitatea de înmânare a drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova.

Pompierii prahoveni au primit simbolul gloriei militare chiar de la dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, pentru recunoașterea activității unității. La ceremonie au mai luat parte domnul general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică – inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență precum şi reprezentanți ai autorităților județene și locale.

“Drapelul de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii căreia îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră de a servi cu credinţă patria. […] Pe timp de pace, Drapelul se păstrează în condiţii speciale şi este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale ţării ori ale unităţii, fiind apărat de garda drapelului.” (sursa: www.isuprahova.ro)

Sursă foto: www.isuprahova.ro

Andreea Dragu

Scroll to top